XML Editor
Sign up for a WebBoard account Sign Up Keyword Search Search More Options... Options
Chat Rooms Chat Help Help News News Log in to WebBoard Log in Not Logged in
Conferences Close Tree View
+ Stylus Studio Feature Requests (1175)
- Stylus Studio Technical Forum (14546)
-> + Splitting EDIFACT files pipeli... (3)
-> + Problem with SAXO processor - ... (5)
-> + PDF Format Help (4)
-> + License check unreliable (2)
-> - XML related issue (1)
-> + Need help regarding pipeline o... (2)
-> + Error converting XML to EDIFAC... (4)
-> + XSLT Profiling for XSLT 1.0 s... (2)
-> + Grouping (2)
-> - Best Toner for Sensitive Skin (1)
-> + Best Practice for Pipeline err... (2)
-> + pdf generation (4)
-> + Problems excuting a Pipeline w... (2)
-> + XML serializer (3)
-> + Supported EDIFACT versions (5)
-> - Anyone know XActimate ESX file... (1)
-> + Stylus Studio with OpenJDK (2)
-> - Encoding error when importing ... (1)
-> - SEO Service in Delhi, India (1)
-> - HP Printer Support (1)
-- [1-20] [21-40] [41-60] Next
+ Website Feedback (247)
+ XSLT Help and Discussion (7621)
+ XQuery Help and Discussion (1946)
+ Stylus Studio FAQs (159)
+ Stylus Studio Code Samples & Utilities (364)
+ Stylus Studio Announcements (113)
Topic  
Postnext
pradip sonarSubject: Xalan problem with xsl:attribute and Japanese characters
Author: pradip sonar
Date: 04 Apr 2008 06:19 AM
Hello,

I am having a problem with Xalan transforming a document containing Japanese
characters. (An initial note: the problem does not occur on my Windows
development machine, only on the Solaris test/production environments.)

The basic problem is that for any place I'm selecting XML node values to use
within an xsl:attribute block, if the text is double-byte it is converted to
the NCR representation instead of the actual characters. Under Windows, the
"real" characters appear within the attribute tag. I'm positive the source
XML is UTF-8 encoded, as I can output the value correctly within the same
stylesheet as long as it is not output within an xsl:attribute tag.

Here's an XSL snippet--the basic idea is I'm creating a bunch of HTML fields
and setting the "value" attribute to a selected XML element value:

<xsl:stylesheet version="1.0"
xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform">
<xsl:output encoding="UTF-8" omit-xml-declaration="yes" method="html"/>
.........

<xsl:template match="//root/row">

<tr>
THIS VALUE IS KANJI AND GETS OUPUT AS NCR

<td width="400" class="label" height="18">
<input type="text" name="companyAffiliation" size="50">
<xsl:attribute name="value">
<xsl:value-of select="companyAffiliation"/>
</xsl:attribute>
</input>
</td>
</tr>

<tr>
USING A TEXTAREA WITHOUT XSL:ATTRIBUTE, IT OUTPUTS CORRECTLY

<td width="400" class="label" height="18">
<textarea name="companyAffiliation2" rows="1" cols="50">
<xsl:value-of select="companyAffiliation"/>
</textarea>
</td>
</tr>

</xsl:template>

Any ideas?

Posttop
(Deleted User) Subject: Xalan problem with xsl:attribute and Japanese characters
Author: (Deleted User)
Date: 04 Apr 2008 10:34 AM
Hi,
if the behavior only occurs on Solaris and when xsl:attribute is used, it looks like it's an issue of the Xalan processor you are using.
You should try packaging a small test case and post it to the xalan mailing list, so that they can investigate the problem.

Alberto

   
Download A Free Trial of Stylus Studio 6 XML Professional Edition Today! Powered by Stylus Studio, the world's leading XML IDE for XML, XSLT, XQuery, XML Schema, DTD, XPath, WSDL, XHTML, SQL/XML, and XML Mapping!  
go

Log In Options

Site Map | Privacy Policy | Terms of Use | Trademarks
Stylus Scoop XML Newsletter:
W3C Member
Stylus Studio® and DataDirect XQuery ™are from DataDirect Technologies, is a registered trademark of Progress Software Corporation, in the U.S. and other countries. © 2004-2016 All Rights Reserved.