XML Editor
Sign up for a WebBoard account Sign Up Keyword Search Search More Options... Options
Chat Rooms Chat Help Help News News Log in to WebBoard Log in Not Logged in
Show tree view Topic
Topic Page 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Go to previous topicPrev TopicGo to next topicNext Topic
Postnext
Tim CrewsSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Tim Crews
Date: 31 Jul 2007 10:39 PM
I am evaluating the Professional edition of Stylus Studio.

I am attempting to debug an XSLT 2.0 spreadsheet. Like most stylesheets, it uses global variables.

As far as I can tell, the only processor that supports XSLT 2.0 is Saxon 8.9.0.3.

I have run into the issue that my watch window and variables window do not work. I have searched this forum and found posts as far back as May 7 indicating that this is a known problem.

I know different people use Stylus Studio for different things, but I am only using it for XSLT 2.0 development, and if this doesn't work, the product is just plain broken for me!

Postnext
Tony LavinioSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Tony Lavinio
Date: 31 Jul 2007 11:55 PM
We are aware of the problem with Saxon debugging; it is a regression
in the current patch level. We are working to resolve it.

Postnext
Tim CrewsSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Tim Crews
Date: 11 Aug 2007 10:59 PM
Is there any workaround for this at all? An older patch level for Stylus Studio? A beta version of a newer version? An older version of Saxon? A different XSLT 2.0 engine? I am desperate for debugging capability.

(Since my original message, I have purchased Stylus Studio Professional, and I have enjoyed all of the XSLT-related features, but I am badly in need of the debugger right now.)

Postnext
Tony LavinioSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Tony Lavinio
Date: 03 Sep 2007 09:31 PM
A fix for this is in the QA cycle.

Postnext
Stephan KüblerSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Stephan Kübler
Date: 07 Sep 2007 11:06 AM
Is there hope that this bug will be fixed soon? Because for me the Stylusstudio is quite useless without debugging capabilities. I decided to buy Stylusstudio because of debugging xslt 2.0 with Saxon!!

Postnext
Tony LavinioSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Tony Lavinio
Date: 09 Sep 2007 08:43 PM
We released the patch on Friday.
See http://www.stylusstudio.com/update

Postnext
Stephan KüblerSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Stephan Kübler
Date: 10 Sep 2007 03:48 AM
Hi,
i downloaded the update and installed it but the version is still "Build 894k" and debugging with Saxon still doesn't work. Is this the correct version for update?

Postnext
Minollo I.Subject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Minollo I.
Date: 10 Sep 2007 08:50 AM
You should get the new version; I can only imagine you ended up using a cached version in your web browser? Try forcing a clean of your cache, and download it again.

Postnext
Tony LavinioSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Tony Lavinio
Date: 10 Sep 2007 08:51 AM
It should be 894m.

Either the previous version is still in your browser's cache,
or somewhere between us and your ISP a cached copy hasn't been
updated yet.

Try clearing your browser's cache as the first step.

Postnext
Stephan KüblerSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Stephan Kübler
Date: 11 Sep 2007 04:00 AM
Originally Posted: 10 Sep 2007 11:37 AM
Clearing the browser cache brought no success. When i start the download, it lasts 1 minute till the download ends. Why should the browser give me a cached version?? Have you tried to download and install the file?
I also tried to update out of the Stylusstudio, but it says that i have installed the newest version (894k).

Postnext
Minollo I.Subject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Minollo I.
Date: 10 Sep 2007 12:32 PM
Yes, we did try, and it works as expected from what we can tell.

Is your machine behind a Proxy? There is indeed some caching going on there for you.

Postnext
Stephan KüblerSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Stephan Kübler
Date: 11 Sep 2007 04:08 AM
Ok, sorry. It was indeed a problem with the proxy-server cache.
So thank you for the good work, now i see almost every variable in my debug output.
I have another question: while debugging the following code i see not all variables in the debug output:

<xsl:template match="SERVICE">
<xsl:variable name="Service" select="."/>
<saxon:assign name="HasSGMLFileLink" select="false()"/>

<xsl:for-each select="../../DASDIR">
<xsl:if test="$HasSGMLFileLink=false()">
<xsl:variable name="SGSDir" select="concat($DASROOT, '/trees/', text())"/>

<xsl:for-each select="collection(iri-to-uri(concat($SGSDir, '?stripspace=ignore;select=(CV|cv|cV|Cv)*.sgs;recurse=yes')))">
<xsl:choose>
<xsl:when test="$SPARTE='transp'">

</xsl:when>
<xsl:otherwise>
<xsl:variable name="CVItems" select="//CVItemDef[DiagService/@Name=$Service]"/>

<xsl:for-each select="$CVItems">
<xsl:if test="$HasSGMLFileLink=false()">
<xsl:if test="SGMLFile">
<saxon:assign name="HasSGMLFileLink" select="true()"/>
</xsl:if>
</xsl:if>
</xsl:for-each>
</xsl:otherwise>
</xsl:choose>
</xsl:for-each>
</xsl:if>
</xsl:for-each>
</xsl:template>

I don't see the variables "SGSDir" and "CVItems" although they are initialized and used. Is there a reason for this?

Postnext
Alberto MassariSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Alberto Massari
Date: 11 Sep 2007 05:56 AM
Hi Stephan,
unfortunately Saxon 8.9 doesn't store the name of local variables, so it's impossible for us to get them (we can see the values, although); we are investigating if there is a way to recover them, and maybe fallback to show just the values with a generated name.

Alberto

Postnext
Stephan KüblerSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Stephan Kübler
Date: 11 Sep 2007 07:04 AM
Originally Posted: 11 Sep 2007 07:05 AM
Hi,
aha. But i can see the variable "Service" in my example although it's also a local variable. Hmm, strange?!

Postnext
Alberto MassariSubject: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Alberto Massari
Date: 11 Sep 2007 07:44 AM
Stephan,
the names of the template variables are kept in the local variable table; all the others are optimized away.

Alberto

Posttop
Alberto MassariSubject: Re: Lack of debug support for XSLT 2.0 is show-stopper issue for me
Author: Alberto Massari
Date: 14 Sep 2007 10:12 AM
Hi Stephan,
I just double checked the package by downloading it from
http://www.stylusstudio.com/update/2007_R2.html, and it is indeed
bl894m. Can you try cleaning up the browser cache and trying again?

Thanks,
Alberto

 
Topic Page 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Go to previous topicPrev TopicGo to next topicNext Topic
Download A Free Trial of Stylus Studio 6 XML Professional Edition Today! Powered by Stylus Studio, the world's leading XML IDE for XML, XSLT, XQuery, XML Schema, DTD, XPath, WSDL, XHTML, SQL/XML, and XML Mapping!  
go

Log In Options

Site Map | Privacy Policy | Terms of Use | Trademarks
Stylus Scoop XML Newsletter:
W3C Member
Stylus Studio® and DataDirect XQuery ™are from DataDirect Technologies, is a registered trademark of Progress Software Corporation, in the U.S. and other countries. © 2004-2016 All Rights Reserved.