XML Editor
Sign up for a WebBoard account Sign Up Keyword Search Search More Options... Options
Chat Rooms Chat Help Help News News Log in to WebBoard Log in Not Logged in
Show tree view Topic
Topic Page 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Go to previous topicPrev TopicGo to next topicNext Topic
Postnext
Peta BowyerSubject: Stylus Studio has stopped debugging
Author: Peta Bowyer
Date: 22 Jun 2005 12:35 PM
hello

Recently Stylus Studio has stopped debugging for me, when I press F5. It executes straight through without stopping at any breakpoints. Also, the breakpoint list doesn't give the correct line numbers for the breakpoints.

I am using an external xalan-J processor. Should debugging work with the external processor or just with the built-in processor? (I think it used to work with the external one)

If it will debug with an external xalan, how do I get it to work? Which path and classpath settings in Options affects this?

To try to resolve this, I installed the latest version 5.3 release. This upgraded my 5.3.179i to 5.3.179L. This release still doesn't debug with the external xalan, but instead of executing straight through, it takes 5 minutes to process a small file, which takes 5 seconds using the Preview green triangle. When it finally finishes, struzzo.exe still absorbs 98% of the CPU. Have you any suggestions?

Thank you
Peta

Postnext
Minollo I.Subject: Stylus Studio has stopped debugging
Author: Minollo I.
Date: 22 Jun 2005 01:16 PM
Peta,
can you try installing the latest Stylus Studio 6 Release 3 (you can download a free trial from http://www.stylusstudio.com/update; it will not conflict with your existing installation).

If the problem persists, can you send us the XSLT+XML documents you are using so that we can better understand what's going on?

Thanks,
Minollo

Postnext
Peta BowyerSubject: Stylus Studio has stopped debugging
Author: Peta Bowyer
Date: 23 Jun 2005 04:36 AM
Thanks Minollo, I'll try Stylus Studio 6 Release 3 first, and let you know.

Hi Tony, yes, I selected "Use Xalan-J processor" in the Scenario Properties. Also, in Tools>Options, under XSLT Editor>External XSLT, I added an additional path and classpath to the jar files for the xalan and xerces that I want to use. These are the jars that we use for real, during our batch transforming. Here is the classpath:

f:\xml\xsl_rts\xerces.jar;f:\xml\xsl_rts\xalan.jar;f:\xml\xsl_rts\compat.jar;f:\xml\xsl_rts\js.jar;${classpath}

I've also added the jars to the classpaths for Application Settings>Java Virtual Machine and Java>External JVM, but I assume those are irrelevant and I could remove them. Please can you confirm?

Thanks
Peta

Posttop
Tony LavinioSubject: Stylus Studio has stopped debugging
Author: Tony Lavinio
Date: 22 Jun 2005 04:10 PM
Also, what do you mean by "external" Xalan?
Stylus comes with a copy of Xalan; do you mean that you've selected
that on the scenarios tab?
Or, did you add your copy of Xalan as a "custom" processor?

If you've done the latter, than we can't debug with it.

 
Topic Page 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Go to previous topicPrev TopicGo to next topicNext Topic
Download A Free Trial of Stylus Studio 6 XML Professional Edition Today! Powered by Stylus Studio, the world's leading XML IDE for XML, XSLT, XQuery, XML Schema, DTD, XPath, WSDL, XHTML, SQL/XML, and XML Mapping!  
go

Log In Options

Site Map | Privacy Policy | Terms of Use | Trademarks
Stylus Scoop XML Newsletter:
W3C Member
Stylus Studio® and DataDirect XQuery ™are from DataDirect Technologies, is a registered trademark of Progress Software Corporation, in the U.S. and other countries. © 2004-2011 All Rights Reserved.